kiwi

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ανοδική τροχιά η παραγωγή ακτινιδίου στην Ελλάδα

Σε ανοδική τροχιά η παραγωγή
ακτινιδίου στην Ελλάδα



Σε ανοδική τροχιά κινείται από το 2007 η παραγωγή του ακτινιδίου στη χώρα μας και εκτιμάται πως στην επόμενη διετία ενδέχεται να "σκαρφαλώσει" στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης (από την τέταρτη στην οποία βρίσκεται σήμερα).
Το ακτινίδιο, που εξασφαλίζει ένα καλό εισόδημα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, όπως λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί, παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε αντίξοες συνθήκες και διεισδύει με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς σε νέες αγορές.
Μπορεί δε, πολλοί παραγωγοί να περιμένουν την κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να καλύψουν τα "σπασμένα" του ρώσικου εμπάργκο, αλλά το ελληνικό ακτινίδιο απέδειξε ότι μπορεί να βρει διέξοδο.
"Συνολικά στέλναμε στη Ρωσία 230.000 τόνους ακτινίδια και πέρυσι ποσοστό άνω του 70% από τη συνολική αυτή ποσότητα διοχετεύτηκε σε άλλες αγορές, παλιές και νέες" δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών "INCOFRUIT-HELLAS", Γιώργος Πολυχρονάκης και η γενική διευθύντρια της Ζευς Ακτινίδια ΑΕ, Χριστίνα Μανώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου